8.7 C
Karabük
8 Mayıs Çarşamba 2024

Her Telden (3.Aralık.2015)

“EMEKLİLERE UCUZ KONUT OLAYI, GALİBA BÜYÜK TARTIŞMALAR YARATACAK..” 426 KONUT İÇİN TALEP TOPLAMA..!!
1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİM sürecinde, en büyük tartışma, EMEKLİLER İÇİN UCUZ KONUT YAPILMASI konusunda yaşandı ve bu olay için EMEKLİLER DERNEĞİ konut isteyenleri öğrenmek için, bir çağrı yaptı.
BİR ANDA 7 BİNİ AŞKIN EMEKLİ BAŞVURDU..
7 BİNİ AŞKIN EMEKLİ “BEN UCUZ KONUT ALMAK İSTİYORUM..” şeklinde bir irade beyanında bulundu ve Dernek Binasına giderek ismini yazdırdı, belirli girişimler yaptı.
TOKİ BAŞKANI, KARABÜK’E GELDİ AÇIKLAMALAR YAPTI.
Şimdi TOKİ tarafından KARABÜK’E YAPTIRILACAK 426 UCUZ KONUT için TALEP TOPLAYACAK ve bu talep toplama işi Dernek tarafından yapıldığı gibi BEDAVA OLMAYACAK, talepte bulunan 500 lira para yatıracak..
7 BİNİ AŞKIN BAŞVURU VARDI, şimdi 426 konut için talep toplanacak ve talepte bulunanlar 500 lira para yatıracaklar, peki, talep için para yatıran EMEKLİ SAYISI 426 rakamını geçerse ne olacak..?
ÖYLE YA, talep yapan 426 kişi değil, atıyoruz 1538 kişi oldu, bu kadar insan 500 lira yatırdı “BEN UCUZ KONUT ALMAK İSTİYORUM..” gibi bir irade beyanında bulundu, şartları yerine getirdi..
Öyle görünüyor ki, BU TARTIŞMA BİRAZ DAHA UZAYACAK..!!
“ÜÇ AY İÇİNDE TEMEL ATARIZ..” denilmişti, bir ayı geçti zaten..
426 KONUT NEREYE YAPILACAK ACABA..?

HÜRRİYET CADDESİ-FEVZİ FIRAT CADDESİ İLE ÇARŞAMBA PAZARI BÖLGESİNDE KAPALI SPOR SALONU VE YOLLAR…
Karabük’ün genellikle ÇARŞAMBA PAZARI olarak bilinen ve eskiden TRENLERİN DÖNÜŞ yaptığı MAKASBAŞI olarak da tanımlanan BÖLGESİNDE çok şık/çok güzel bir KAPALI SPOR SALONU yapıldı..
GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE SPOR MÜSABAKALARI VARDI..
Birçok İL ve İLÇEDEN Okul Spor Takımları katıldılar, sanıyoruz ESKRİM MÜSABAKALARI vardı, sporcu öğrenciler yemek için yayan olarak KARABÜK’E NASIL GELDİLER bir düşünün..!!
BERBAT, PİSLİK İÇİNDE BİR KÖPRÜDEN GEÇTİLER..
YILLARDIR ÇALIŞMAYAN HADDANELERİ GEÇTİLER..
Karabük’e öyle ulaştılar..
FEVZİ FIRAT Caddesi’nin durumu biliniyor, eğer BİLMEYENLER VARSA, Cadde üzerinde ki İŞYERİ SAHİPLERİNE, ESNAFLARA bir sorsunlar, DURUM NEDİR diye öğrensinler..
Şimdi SPOR MÜSABAKALARI için Karabük’e gelen o öğrenciler, KENDİ İL ve İLÇELERİNDE, acaba NASIL BİR KARABÜK anlatıyor , Karabük’ü nasıl tanıtıyordur..
İSTERSENİZ AYNI GÜZERGAHI, SİZDE GEÇİN..
Ve ; SİZ OLSANIZ NASIL TANITIRDINIZ, BİR DÜŞÜNÜN..!!
Olmaz mı..?

2019 YEREL SEÇİMLERİ NOKTASINDA,  “EN AZINDAN NABIZ YOKLAYANLAR VAR..” ÖRNEĞİN CHP İL KONGRESİ’NDE..
2019 YEREL Seçimlerinde BELEDİYE BAŞKAN ADAYI olmak isteyenler, ufaktan/ufaktan,  “NABIZ YOKLAMAYA BAŞLARLAR..” herhalde.
SANIYORUZ HAZIRLIK YAPANLAR VARDIR.
Örneğin CHP Karabük İl Kongresi’nde GENÇ BİR KARDEŞ dikkatimizi çekti, hareketleri, tavırları, insanlara yaklaşımı ile dikkatimizi çekti ve kimdir diye sorduk.
“GELECEKTE, YENİCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLABİLİR..”
Böyle bir bilgi verdiler..
Daha sonra, birlikte oturdukları arkadaşları ile sohbet ettik “ABİ GENÇLER OLARAK BU KARDEŞİMİZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK HAZIRLIYORUZ..” şeklinde bilgiler verdiler.
“HENÜZ ERKEN DEĞİL Mİ..” diye sorduk,  “DEĞİL ABİ, MAHALLE/MAHALLE ÖRGÜTLENİYORUZ.TÜM PARTİLERDEN DESTEK ALIYORUZ.GENÇ, ENERJİK, YÜKSEK ÖĞRENİMLİ BİR KARDEŞİMİZ.GÖRECEKSİN BAŞARACAĞIZ..” dediler.
“DİLERİZ ÖYLE OLUR..” dedik.
“ABİ İSMİ ŞİMDİDEN DUYULMASIN, İSTERSEN İSMİNİ YAZMA..” dediler..
“DİNAZORLAR YIPRATMAYA ÇALIŞIRLAR..” falan dediler..
“AYNI KURULDA ÇALIŞIP, BİR/BİRİNE GÜVENMEYEN İNSANLARIN BAŞARI ŞANSI NEDİR SİZCE..” BUNU BİR DÜŞÜNÜN..!!
Diyelim ki BİR SİYASİ Partinin İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, diyelim ki ARMUTSEVENLER DERNEĞİ Yönetim Kurulu Üyeleri, bunların arasında GÜVENSİZLİK, SADAKATSİZLİK unsuru olursa, oradan ne verim alınabilir..
VERİM ALINMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR ELBET.
Şöyle etrafınıza baktığınızda, bu tür gelişmeleri çok görüyorsunuz..
“SEN BENİM İÇİN İYİ DÜŞÜNMÜYORSUN..” iyi de “BENİM SENİN İÇİN İYİ DÜŞÜNMEDİĞİMİ SEN NEREDEN BİLİYORSUN..” bu konuda bir görüşmemiz, bir tartışmamız oldu mu..?
“HAYIR OLMADI, AMA, BİLİYORUM BENİM İÇİN İYİ DÜŞÜNMÜYORSUN, İYİ DUYGULAR BESLEMİYORSUN..” böyle bir ham anlayıştan yolu çıkarak hareket etmek, hoş bir gelişme mi Allahaşkına.
Ne diyor HAZRETİ MEVLANA..?
“BİZİ BİLEN BİLİR-BİLMEYEN KENDİSİ GİBİ BİLİR..”
Bunları neden yazıyoruz..?
Basın böyle konularda hayli zorlanır, hayli günahı alınan bir meslektir, bir değerlendirme yaparsınız “İŞTE BAK FALAN YAZDIRIYOR veya FALAN YAZDIRMIŞTIR..” gibi töhmet altında kaldığınız zamanlar olur..
Oysa siz çok çeşitli yerlerden bilgiler alarak bir değerlendirme yapmışsınızdır, karşınızda, sizi de “KENDİ GİBİ BİLENLER VARDIR..” ve bir komplo teorisi ile sizin belirli tesirler altında yazdığınıza hükmeder..
O TÜR İLİŞKİLERİN VERİMLİLİĞİ NE OLABİLİR Kİ..?

YAKLAŞIK, 3500 KAPASİTELİ, YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURTLARI DEVREYE GİRDİĞİNDE, KONUT KİRA VE FİYATLARI
Karabük’te, yaklaşık 3500 Öğrenci kapasiteli İKİ YENİ YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU devreye alınacak, henüz alınmadı, ancak kısa süre içinde devreye alınacak.
Hatta YEMEK/KANTİN İŞİ İÇİN KULİSLER BAŞLADI BİLE.
Bu 3500 kapasiteli Yurtlar devreye girdiğinde KONUT KİRALARI ve özellikle ÖĞRENCİYE YÖNELİK 1+1 konut fiyatları NE OLABİLİR sizce.
FİYATLARIN ÇOK DÜŞECEĞİ VARSAYILIYOR..
Zaten, şimdiden BELİRLİ DÜŞÜŞLER YAŞANIYORMUŞ..
Önce ki gün bunlar üzerine yapılan sohbette “ÇOK CİDDİ KİRA VE DAİRE FİYATLARININ DÜŞTÜĞÜNÜ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ..” diyen ve bu sektörün içinde olan insanlar vardı.
3500 KİŞİLİK YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ Yurdu devreye girecek.
Bunu az bir rakam olarak görmek mümkün mü..?

DÜN “GÖNDEREN RUMUZU İLE YOLLANAN BİR YORUM VE CEVHER FİYATLARINDA YAŞANAN DÜŞÜŞLER..” OLAYI..
Gazetemiz İnternet Sitesi’ne okurlarımızdan yorumlar gelir, kimi yorumlar gerçekten içerik itibarı ile insana bir şeyler katacak niteliktedir, kimi yorumlar ise kişileri eleştirmeye yöneliktir.
BİZİ DE ELEŞTİREN YORUMLAR GELİR..
VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN YAYINLARIZ.
Daha önce de yorumlar yollayan ve GÖNDEREN rumuzu kullanan bir Okurumuz, dün KARDEMİR’İN CEVHER ve KÖMÜR Fiyatlarında yaşanan DÜŞÜŞLERİ FIRSATA neden çevirmediği yolunda görüşler dile getirmiş.
BİZİM DE DİKKATİMİZİ ÇEKTİ BU YORUM.
Bu konuyu öğrenmek için KARDEMİR bünyesinde güvenebileceğimiz insanlarla görüştük bilgi almaya gayret ettik “CEVHER FİYATLARI GERÇEKTEN BÜYÜK DÜŞÜŞLER GÖSTERMİŞ..” buna dikkat çektiler.
“KÖMÜR FİYATLARINDA PEK FAZLA BİR DÜŞÜŞ OLMAMIŞ..”
Ancak, CEVHER BAĞLANTILARI uzun zamanlı olarak yapıldığı için, KARDEMİR şuan itibarı ile YÜKSEK FİYATLI olarak bağlantısı yapılan CEVHER kullanmayı sürdürüyormuş.
Gelecekte de, şimdi yapılan UCUZ FİYATLI bağlantıların cevheri kullanılacakmış ve o nedenle henüz bu düşüşlerden, direkt bir yararlanma olanağı yok, şeklinde bilgiler veriliyor..
Ancak, GÖNDEREN RUMUZU ile yorum yollayan okurumuz çok haklı ve Dünya Piyasalarında CEVHER FİYATI neredeyse yarı/yarıya düşüş göstermiş, KÖMÜR FİYATLARI o kadar fazla düşüş göstermemiş.
UCUZ CEVHER, gelecek yıllara sari olmak üzere maliyeti indirecek.
Görünen o..

ÖNCE Kİ GÜN YANIMIZA GELEN BİR KARDEŞİMİZ “ABİ BEN 2010 YILINDA KARDEMİR’DEN ATILAN BİR İŞÇİYİM..” DEDİ
Önce ki gün, yanımıza bir kardeşimiz geldi ve “ABİ BENİ TANIYORSUN, 2010 YILINDA YAŞANAN O SENDİKAL MÜCADELE DE KARDEMİR’İN İŞTEN ATTIKLARINDAN BİRİSİYİM..” dedi.
Kendisini tanıdığımı söyledim.
“ABİ BİZİM İÇİN MÜCADELE EDİYORSUN BUNUN FARKINDAYIZ.BİR UMUT VAR MI, YOKSA UMUDU TAMAMEN KESELİM Mİ..” diye sordu..
“GÖRDÜĞÜM KADARI İLE SİZ MÜCADELEYİ BIRAKMIŞSINIZ..” diyerek, geri dönebilmek adına hiçbir mücadelenin içinde görünmediklerini söyledik.
Sonra da, belirli çevrelerin bizi suçlayarak “BUNLARA HATIRLATMASAN HEPSİ DE KADERİNE RAZI OLDULAR.SEN SÜREKLİ HATIRLATIYORSUN..” gibi sitemler ettiklerini söyledik.
“VALLAHA DOĞRU ABİ.BİZ KENDİ ARAMIZDA DARMADAĞIN OLDUK..” dedi, sonra da “KARDEMİR BİZİ GERİ ALSA ZATEN 50-60 KİŞİ KALDIK.GERİSİ YA EMEKLİ OLDU, YA BAŞKA YERLERE GİTTİ..” gibi bilgiler verdi.
O söylediği rakam geri alınsa, Karabük bir sosyal barışı dipten/doruğa kadar halletmiş olacak, ancak, ne yazık ki olumlu bir adım atılmıyor ve iş öylece sürünceme de kalıyor.
KARABÜK ÇOK BÜYÜK BİR YARASINI KAPATABİLİR..
O ARKADAŞLAR, BUNU derli/toplu anlatabilseler..
Ama bir türlü yapamıyorlar ki..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “EMEKLİLERE UCUZ KONUT KONUSUNDA HAKLI ÇIKTI…”
1 KASIM ERKEN GENEL Seçimi sırasında “7 BİN EMEKLİYE KONUT YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİL.500-600 KONUT YAPARLAR O KONUTLARI DA TORPİLİ OLANLARA DAĞITIRLAR..” şeklinde görüşler dile getirmişti.
Sayın RAFET VERGİLİ HAKLI ÇIKIYOR..
Gerçi Sayın VERGİLİ 500-600 gibi bir rakamdan söz etmişti, açıklanan sayı 426 ve Sayın VERGİLİ’NİN dediği kadar bile KONUT YAPILMAYACAK..
KARABÜK BUNU UNUTUR MU..?
Gerçi henüz işin başındayız ve 426 UCUZ KONUT işi devam edebilir.
Bakarsınız önümüzde ki süreçte bu sayı arttırılır.
Bakın BU TARTIŞMALAR YAŞANIRKEN, bizim bir tespitimiz olmuştu, dedik ki BU KONU GELECEKTE YİNE GÜNDEM OLUR VE EMEKLİLER DERNEĞİ KONGRESİNİ ÇOK YAKINDAN ETKİLER..
İŞ SÜRETLE ORAYA GİDİYOR..
Şimdi devreye CHP’LİLER DE GİRDİLER..
Konu ile yakından ilgili olduklarını İL KONGRESİ sırasında dile getirdiler ve 7 bin başvuruya karşılık 426 konut yapılacaksa, önce Sayın RAFET VERGİLİ haklılık kazandı demektir, sonra da GELECEK DERNEK KONGRELERİ İÇİN çok ciddi bir ışık yandı demektir..
TOKİ BU SAYIYI MUTLAKA ÇOĞALTMALI..
500 LİRA TALEP PARASINDAN DA VAZGEÇMELİ..

1067

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

Diğer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

19,607BeğenenlerBeğen
1,501TakipçilerTakip Et
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol
spot_img

Diğer Haberler